de cursus - Reisverslag uit Khartoem, Soedan van Ineke Gerrits - WaarBenJij.nu de cursus - Reisverslag uit Khartoem, Soedan van Ineke Gerrits - WaarBenJij.nu

de cursus

Door: ineke

Blijf op de hoogte en volg Ineke

26 Februari 2010 | Soedan, Khartoem

Vanmorgen na een snel ontbijt, de uitdaging (oversteken van de achtbaansweg)die trouwens rustig was, omdat het vandaag in Soedan weekend is, weer naar het VN complex gewandeld. In de ochtend is de temperatuur nog heerlijk.
We volgen de inductioncourse samen met een tiental collega's van Samoa. Zij zijn eergisteren aangekomen, na een reis van drie dagen en konden daarna meteen de klas in.
Deze mensen zijn zeer gemotiveerd en vriendelijk.
De chef van de politie funktionarissen in Sudan kwam een welkomstwoord spreken. Een van ons werd gevraagd om daarna een dankwoord tot de commissaris te richten. Deze taak werd vrijwillig door een van de Samoa's op zich genomen. De man deed dit zeer uitgebreid en met veel emotie. (hij stond echt bijna te huilen) maar het was aandoenlijk.

De les wordt gegeven door verschillende docenten, uit verschillende landen. Dat is grappig. De een spreekt zo zacht, dat hij nauwwelijks te verstaan is, de ander spreekt Engels met zo'n zwaar accent dat het ook een opgave is om erbij te blijven, de derde spreker stond werkelijk te schreeuwen en ook bij hem was het erbij blijven, want anders was je hem ondanks z'n geschreeuw echt kwijt. De stof is een herhaling van wat we al in Nederland hebben gekregen en niet echt boeiend. In het lokaal waarin we zitten valt regelmatig de stroom, dus licht en airco uit
Zoals ik al eerder schreef is het weekend vandaag en dus geen kantine open.
Al met al is het een kwestie van uitzitten.
Halverwege de ochtend zijn er weddenschappen afgesloten, wie er als eerste in slaap zou vallen.
Ik ga de uitslag daarvan niet bekend maken.
Ook de uitslag van wie er als eerste aan de race poep was, ga ik niet op deze site zetten. Uiteindelijk zullen we allemaal wel aan de beurt komen.
Nu maar weer opladen voor de dag van morgen.
Ondanks bovenstaande is het toch geweldig om hier te zijn.
Ik groet jullie.

Ineke

• 26 Februari 2010 - 17:03

Hannie:

Hoi Ineke, wat leuk om je verslagen te lezen en wat gaaf dat je toch in de buurt van Oeganda komt te werken....lekker Anita in de buurt...geniet ervan.
    ik zie Harm niet op de foto's, die sliep zeker...hahahahaha
    groetjes Hannie

• 26 Februari 2010 - 17:44

Lau En Maria:

Leuke foto's en verslag.
    veel plezier en verveel je niet te veel.
    liefs van ons

• 26 Februari 2010 - 18:50

Anita:

Hee Ineke, wat leuk om je verhaal te lezen! Ik krijg al een beetje een indruk van hoe het er daar aan toegaat.
    Een hele hoop geduld en er maar de lol ervan inzien.

Waar ben jij op de foto? Of ben jij toevallig de eerste die......hihi?

Ik kijk al uit naar je volgende verhaal.

liefs,
    Anita

• 27 Februari 2010 - 19:41

Henk:

Hee gekkenhuis. Zo zitten we op cursus en zo zit je in Soedan. Ik hoop dat je goed naar je zin hebt daar maar jou kennende zal dat wel. Jij neemt de sfeer zelf mee. Hier weinig nieuws. Ik ben klaar aan de IJ-tunnel en heb het uniform opgeborgen. Gisteren aan de stembanden geopereerd dus typen is het enige wat nu lukt. Ik probeer via je verslagen op de hoogte te blijven van jouw avonturen daar in Soedan.

Pas goed op jezelf.

Groet Henk